Horváth Richárd

horvathrichardOktatott modul(ok):

VDA 6.3 ismeret

Szakmai pályafutás:

1999: Egyetemi diploma: miskolci Egyetem, gépészmérnöki kar, minőségirányítási szakirány
1999 – 2001: ISO/TS bevezetés az Alcoa-Köfém Kft. Présmű Üzletágában (alumínium karosszériaelemek gyártása)
2004: Crash ötvözet fejlesztés lökhárítók és karosszéria energiaelnyelő elemekhez
2006: Új zöldmezős autóipari üzem indításában részvétel – ISO/TS + ISO14001 + OHSAS bevezetés, fröccsöntött műanyag termékek előállítása (MAGNA-Plastimat Kft.)
2010: Élelmiszeripari csomagolóüzem minőségirányítás és Lean vezetése, ISO 22000 és Lean rendszer bevezetés, veszteségcsökkentés (Alpla Kft.)
2013: Biztonsági üléselemeket gyártó üzem minőségirányítása (Johnson Controls Mezőlak Kft.)

Bemutatkozás:

A Miskolci Egyetem gépészmérnöki karán végeztem, az egyetemi évek alatt a székesfehérvári Ford Alba, majd Visteon üzemben dolgoztam gyakornokként minőségirányítási feladatok megoldásán.
Az egyetemi tanulmányok után a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft-nél, a Présmű üzletágnál kezdtem dolgozni, ahol a feladatom az ISO/TS 16949 rendszer bevezetése volt. Az itt eltöltött idő alatt két évig dolgoztam projektvezetőként, főként alumínium autóipari termékek bevezetésén.
2005-ben csatlakoztam az esztergomi székhelyű Plastimat Kft-hez, amely zöldmezős autóipari beruházásként indult. Az építkezés ideje alatt 7 hónapot töltöttem Csehországban a vállalati intergrált irányítási rendszer átvételével, a dolgozók betanításával, a gyártásáttelepítés előkészítésével. A hazai indulást követően műanyag alkatrészeket gyártottunk autóipari vevők részére.
2010-től az Alpla Kft.nél folytattam pályafutásomat, ahol vegyipari és élelmiszeripari csomagolóanyagokat gyártottunk. Itt felelős voltam az ISO22000 rendszer és a teljes Lean rendszer bevezetéséért.
2013-től a Johnson Controls mezőlaki gyárának vagyok a minőségirányítási vezetője, ahol túlnyomó részt biztonsági alkatrészeket - ülésrögzítő és mozgató elemeket - gyártunk autóülésekhez.